Fotboll & Integration


 
FCB

FCBEscola Camp Sweden är stolta att kunna erbjuda nyanlända barn/ungdomar (7-14 år) att få vara med att spela och träna fotboll.
Tränare från FC Barcelona kommer tillsammans med tränare från Halmstad Inter FC att skapa ett event där gemenskap och aktivitet är det viktigaste.
Halmstad Inter FC är troligen världens första lag i seriespel som enbart består av nyanlända- och asylsökande.

Patrik ” Bjärred ” Andersson, grundare FCBEscola Swedensom är ansvarig för “Campen” såg vikten av att både vilja och kunna skapa denna möjlighet,
som avser ett välkomnande, en möjlighet och ett sätt att få vara tillsammans med fotboll.

Patrik säger själv:” Min drivkraft är att  dela med mig av mina erfarenheter från fotbollen och på så sätt skapa förutsättningar för andra”  
” Dessutom går detta hand i hand med FC Barcelonas värderingar och deras gemensamma arbete med UNICEF “

Avsikten är att tillsammans med Röda Korset, Migrationsverket, Lunds Kommun, Svenska Kyrkan och egna initiativ, möjliggöra detta för så många som möjligt – oavsett boende.

Lars Jansson, grundare Halmstad Inter FC, som av tidningen Resumé nominerades som en av Sveriges Superkommuniktörer, säger:
Detta är en fantastisk möjlighet att öppna upp för de nyanlända och ge dem denna möjlighet att få känna sig välkomna och värdefulla. Stort tack till Patrik som gjort detta möjligt.”

 
Ni är varmt välkomna att vara med på detta event, som publik, förälder, fotograf eller som nyfiken.

Plats: Lunds BK/Klostergårdens IP Lund 3 augusti 2016